Tensiunea stresului, Patru alimente care alungă stresul și scad tensiunea arterială


tensiunea stresului

Cei care trăiesc în condiţii de stres pentru o lungă perioadă de timp sunt mult mai vulnerabili la răceli, dar şi la afecţiuni precum hipertensiune arterială şi boli de inimă. Una dintre strategiile care ajută la ţinerea sub control a stresului este alimentaţia.

Portocalele, avocado, spanacul şi fisticul sunt printre cele mai importante alimente care pot scădea nivelul de cortizol din organism, un hormon implicat în răspunsul la stres, care creşte tensiunea arterială. Consumaţi cereale, alune şi legume, bogate în vitaminele B O dietă sănătoasă poate contracara impactul stresului, crescând nivelul sistemului imunitar şi scăzând presiunea sângelui.

Cei mai importanţi adjuvanţi în combaterea stresului sunt vitaminele B1, care se găsesc în cereale, alune şi majoritatea legumelor, dar şi vitamina C, care asigură funcţionarea în limite normale a sistemului nervos. Totuşi, ca să suportăm mai uşor situaţiile stresante, e tensiunea stresului să consumăm vitamine, pe care ni le luăm din fructe şi din legume.

tensiunea stresului

Atunci când trăiţi într-o stare continuă de stres e bine să consumaţi vitamina C, pentru a nu ajunge la depresie. Studiile arată că atunci când participaţi la evenimente stresante, presiunea arterială şi cortizolul revin la normal mai repede dacă luaţi 60 de miligrame de vitamina C.

Gheorghe Mencinicopschi.

Acasă Blog Care este legătura dintre stres și tensiunea arterială ridicată Oricât de bine ți-ai îngriji organismul respectând regulile unui stil de viață sănătos, nu poți separa sănătatea fizică de starea psihică. Stresul apare atunci când, asupra noastră, acționează factori negativi puternici ai mediului și are rolul foarte important de a semnala faptul că ne aflăm într-o situație de risc. Nu lăsa stresul să îți dea peste cap sănătatea.

Fisticul este un alt aliment care ajută organismul să lupte împotriva hormonilor stresului Adrenalina măreşte presiunea sângelui şi face inima să bată mai repede sub stres. O mână de fistic pe zi scade presiunea arterială.

tensiunea stresului

Spanacul, bogat în minerale Spanacul ajută, de asemenea, organismul să facă faţă stresului fiind foarte bogat în magneziu. O cantitate prea mică de magneziu în corp poate provoca dureri de cap şi oboseală. Evitaţi spanacul la conservă pentru că e tensiunea stresului în fibre, vitamine şi antioxidanţi împotriva stresului. Foarte bune sunt salatele din spanac.

Asociat unor activitati nocive, precum fumatulalcoolul in exces si alimentatia necorenspunzatoare, acesta creste simtitor riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare si infarctului. In plus, s-a demonstrat ca stresul contribuie nu doar la cresterea tensiunii arteriale si aritmie, ci si la aparitia cheagurilor de sangerigidizarea arterelor ateroscleroza si insuficienta cardiaca. In momentul in care trece prin momente stresante, organismul uman produce o serie de hormoni care cresc temporar tensiunea arteriala. Acest lucru determina inima sa bata mult mai rapid, iar vasele de sange arterele sa se ingusteze. Asculta-ti inima cu atentie!