Mamolog chisinau. Specialist mamolog


Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu Mamologie Mamologia este o ramură a medicinei care se ocupă de diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor sânului, cum ar fi: chisturi, lactostază, mastită, cancer la sân şi altele.

mamolog chisinau

Apariţia acestor boli este condiţionată cel mai des de modificările din organism, precum: pubertatea, menopauza sau sarcina la femei.

Deşi majoritatea pacienţilor sunt femei, și bărbaţii mamolog chisinau suferi de asemenea afecţiuni. Controlul anual la mamolog este obligatoriu dacă întrunești unul sau mai mulți factori de risc: începutul timpuriu al menstruaţiei până la 12 ani şi menopauză târzie după 55 ani ; prima sarcină târzie sau naşterea primului copil după 30 ani; avorturi timpurii sau prea dese; renunțarea la lactaţie sau perioada scurtă a acesteia; expunere la radiaţii; consum sporit de alcool peste 3 pahare pe săptămână ; fumatul; terapie cu hormoni condilom sub axile cercetare ; existenţa cazurilor de cancer de sân în mamolog chisinau utilizarea de anticoncepţionale sub cercetare ; maladii ginecologice, însoţite de încălcări de funcţie a ovarelor; tulburări hormonale cauzate de boli ale glandei tiroide, ale hipofizei, ale suprarenalelor, administrarea fără control a preparatelor contraceptive, supragreutate; defalcare nervoasă prelungită sau stres psihic prelungit, ceea ce poate duce la schimbări în funcţia secretorie a sistemului endocrin.

mamolog chisinau

Autoexaminarea Pentru tratarea eficientă a mastopatiei, precum şi a cancerului mamar este necesar ca aceste boli să fie diagnosticate cât mai devreme. În majoritatea cazurilor mamolog chisinau singură poate depista patologia.

mamolog chisinau

Pentru aceasta este nevoie de autoexaminare regulată, care permite depistarea patologiei la prima etapă. Sânii se examinează în a a zi după începutul menstruației, iar în menopauză aceasta se poate produce în prima zi a fiecărei luni.

mamolog chisinau

În afară de autoexaminare, pentru depistarea patologiilor mamare la etapa lor iniţială este necesară consultarea regulată a medicului-mamolog, recomandabil 1 dată pe an după vârsta de 40 ani. Mamografia reprezintă o radiografie a sânului, care permite depistarea schimbărilor structurii acestuia cu câţiva ani înainte de manifestarea simptomelor detectabile prin autoexaminare sau examinare clinică.

Invitro Moldova - Laborator de analize medicale,

În condițiile în care cancerul la sân este a doua cea mai întâlnită maladie oncologică în Republica Moldova, pentru prevenirea acesteia este necesară efectuarea anuală mamografiei. Echipamentele de ultimă generație utilizate la Medpark asigură desfășurarea examenului de mamografie în condiții de confort sporit, în doar câteva minute.

mamolog chisinau

Rezultatele de înaltă precizie sunt livrate pacientului în aceeași zi, însoţite de evaluarea medicului. Procedura este cât se poate de simplă, sigură și se efectuează în a 7-a — a a zi după începutul menstruaţiei, conform programului de lucrul al policlinicii.

Cu regret, cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei în lumea întreagă. Deoarece boala este aproape asimptomatică, multe femei merg la medic mult prea târziu, ceea ce complică tratamentul și reduce eficacitatea acestuia. De aceea, dacă aveți dureri sau senzaţii de apăsare în piept, ganglioni limfatici umflați, scurgeri mamelonare, modificări ale formei sau mărimii sânilor, erupții cutanate și alte schimbări la nivelul pieptului, consultați urgent un specialist mamolog. Competența unui medic mamolog include diagnosticul și tratamentul mai multor boli, precum mamolog chisinau, fibromele, mastopatia, lactostaza sau cancerul. Tehnologiile inovatoare permit recunoașterea afecţiunilor în stadiile incipiente și tratarea cu succes a acestora.

Programarea prealabilă nu este necesară. De ce mamolog chisinau faci o mamografie?