Colonoscopy wiki, Cancer de colon


Rectocolita ulcerohemoragica (RCUH) | alexandrudiaconescu.ro

Autor: Drăgulin Oana Colonoscopia este examinarea endoscopica a intestinului gros si partii distale a intestinului subtire cu o camera CCD sau o camera cu fibra optica pe un tub flexibil care este introdus prin anus. Ar putea oferi un diagnostic vizual ulceratiipolipi colonoscopy wiki poate oferi posibilitatea realizarii unei biopsii sau a indepartarii unor leziuni suspecte de cancer colorectal.

Colonoscopia poate indeparta polipi mai mici de un milimetru. Odata indepartat un polip, poate fi studiat cu ajutorul unui microscop pentru a determina daca este precanceros sau nu. Colonscopia este similara sigmoidoscopiei, diferenta constand in partea de colon care este examinata. Colonoscopia permite examinarea portiunii distale apriximativ mm a colonului, care ar putea fi suficient, intrucat studiile au aratat ca beneficiile supravietuirii oferite de colonoscopie sunt limitate la detectarea leziunilor canceroase la nivelul portiunii distale.

Sigmoidoscopia este folosita adesea in scop de screening pentru o colonoscopy wiki intreaga, adesea realizata in conjunctie cu test de sangerare oculta. Colonoscopia virtuala, care utilizeaza imaginea 2D si 3D reconstruita din scanari CT sau din scanari IRM, este o metoda non-invaziva, cu toate ca nu este standard si se afla inca sub investigatie in ceea ce priveste abilitatile de diagnostic.

Daca un polip este detectat prin intermediul colonografiei CT, ramane necesara efectuarea unei colonoscopii standard. Colonoscopia nu este recomandata in cazul pacientilor cu colita ulcerativa sau boala Crohnpentru a se evita perforatia colonului. Indicatii Semne care ar putea sugera necesitatea unei colonoscopii sunt: hemoragii gastro-intestinale, schimbari bruste in scaunul pacientului sau suspectarea unei malignitati.

Colonoscopiile sunt adesea utiizate pentru diagnosticarea cancerului de colon, dar sunt utilizate frecvent si pentru diagnosticarea afectiunilor inflamatorii intestinale.

Meniu cont utilizator

In cazul pacientilor varstnici fara a fi o regula, putand aparea si la tineri insa cu o frecventa mai mare in cazul varstnicilor o scadere brusca, inexplicabila a hematocritului este un indice care cere investigarea prin colonoscopie, de obicei in asociere cu o esofagogastroduodenoscopie, chiar daca nu s-a constatat sange in scaun.

Tesul de sangerare oculta este un test rapid care poate fi realizat pentru a urmari urmele microscopice din scaun. Un test pozitiv este aproape intotdeauna o indicatie pentru realizarea unei colonoscopii.

In cele mai multe cazuri rezultatul pozitiv este datorat hemoroizilor. Totusi poate fi vorba si despre o diverticuloza, boala inflamatorie intestinala boala Crohncolita ulcerativacancer de colon sau polipi.

Totusi polipectomia a devenit o rutina ca parte a colonoscopiei, permitand indepartarea rapida si simpla a polipilor fara interventie chirurgicala. Repetarea testarilor de screening este programata tinand cont de rezultatele colonoscopy wiki initial, cu o revenire la cinci sau zece ani in cazul colonoscopiilor cu rezultat normal.

Subcategorii

Pacientii cu istoric familial de cancer de colon sunt in general investigati pentru prima data in timpul adolescentei. Printre pacientii care au o colonoscopie initiala care nu evidentiaza niciun polip, riscul de dezvoltare a unui cancer colorectal in urmatorii cinci ani este foarte mic. Astfel, nu este necesar pentru acesti pacienti sa faca o alta colonoscopie mai devreme de cinci ani de la ultimul screening.

Colonoscopy wiki medicale recomanda colonoscopie in scop de screening la fiecare zece ani incepand cu varsta de 50 de ani in cazul adultilor fara riscuri crescute de cancer colorectal.

meniu pentru detoxifiere

Cercetarile demonstreaza ca riscul de cancer este scazut pentru zece ani daca o colonoscopie de inalta calitate nu detecteaza cancer, deci testele in acest sens sunt indicate la fiecare zece ani. Pregatire Colonul trebuie sa fie golit de materii fecale pentru ca testul sa poata fi realizat corect. Timp de una-trei zile pacientul trebuie sa consume alimente slabe in fibre sau dieta lichida suc de mere, limonada, carne de pui pisata s.

Nu se recomanda consumul de suc de colonoscopy wiki, prune, sau lapte. In ziua dinaintea colonoscopiei, pacientului i se da un preparat laxativ ex: Fortrans diluat in cantitate mare de lichid sau colonoscopy wiki se poate face o clisma.

Segmental Colitis Associated Diverticulosis—A Possible Diagnosis in Teenagers

In dimineata zilei dinaintea colonoscopiei, se combina patru plicuri de Fortrans in patru litri. Aceasta intreaga cantitate de lichid trebuie consumata pana la sfarsitul zilei.

Tinand cont de faptul ca scopul acestui preparat este de a goli colonul de continut, pacientul trebuie sa fie acasa sau la spital si sa aiba acces la toaleta.

detoxifiere suplimente nutritive

Este recomandat ca pacientul sa utilizeze servetele umede hidratante, intrucat zona anusului se poate irita. Medicul ar putea recomanda pacientului sa sara peste dozele de aspirina sau a medicamentelor cu continut de aspirina precum salicilati, ibuprofen sau medicamente similare, cu zece zile inainte de procedura, pentru a evita riscul de sangerare daca se realizeaza o polipectomie in timpul procedurii.

Cancer de colon - Wikipedia

Inaintea procedurii se recomanda efectuarea analizelor de sange. Pe parcursul procedurii pacientul este adesea sedat intravenos, cu agenti precum fentanil sau midazolam. In ciuda faptului ca meperidina Demerol ar putea fi utilizata ca alternativa la fentanil, din cazua unor aspecte se recomanda ca colonoscopy wiki sa fie medicatie de linia a doua pentru sedare.

 • Tipuri de papiloame
 • Colonoscopiile sunt adesea folosite pentru a diagnostica cancer de colondar sunt, de asemenea, frecvent utilizate pentru a diagnostica boala inflamatorie a intestinului.
 • Category:Vermiform appendix - Wikimedia Commons
 • Cauze[ modificare modificare sursă ] Cauza exactă a sindromului de intestin iritabil este necunoscută.
 • Redați conținut media Acest videoclip arată o colonoscopie virtuală a colonului rectosigmoid efectuată într-un mod retrograd.
 • Colonoscopia | Proceduri medicale
 • Sindromul de intestin iritabil - Wikipedia
 • Cancer endometrial mujer joven

O persoana colonoscopy wiki va primi o combinatie a acestor doua medicamente fentanil, midazolamde obicei intre micrograme intravenos. Practicile de sedare variaza in functie de medic si de situatie. Exista anumiti medici care nu considera utila sedarea.

Exista medici care lucreaza cu metode alternative precum oxidul nitric si propofol, care au atat avantaje cat si dezavantaje privind timpul de revenire in mod special durata amneziei dupa terminarea proceduriiexperienta pacientului si gradul de supraveghere necesar pentru o administrare sigura. In cazul anumitor pacienti, aceasta metoda nu este eficienta intru totul, acestia ramanand constienti pe parcursul procedurii si putand urmari pe monitor tot ceea ce se intampla.

Inlocuirea propofolului cu midazolam, care ofera o recuperarea mai rapida pacientului, este uzuala insa necesita monitorizarea atenta a functiei respiratorii. Exista studii de meta-analiza care demonstreaza efectele benefice ale muzicii, aceasta imbunatatind considerabull tolerabilitatea la procedura. Procedura de colonoscopie Primul pas consta colonoscopy wiki obicei in examinarea rectala, pentru analizarea tonusului sfincterului si pentru a determina daca pregatirea a fost realizata corect.

Pagini din categoria „Vermiform appendix”

Endoscopul este ulterior trecut prin anus in rect, colon colon sigmoid, colon descendent, colon transvers, colon ascendent, cec si condiloame în parteneri este ileonul terminal. Endoscopul are un varf mobil si multiple canale pentru instrumentar, aer, suctiune si lumina.

Intestinul este ocazional insuflat cu aer pentrua maximiza vizibilitatea, procedura care il face pe pacient sa aiba senzatia miscarii intestinale.

găsiți un tratament pentru verucile genitale

De foarte multe ori, prin intermediul colonoscopiei se preleva biopsii pentru histologie. Din cauza miscarilor stranse si redundantei in zone ale colonului care nu sunt fixate, se pot forma bucle in care avansarea endoscopului produce un efect de retragere a varfului endoscopului.

Aceste bucle rezulta de cele mai multe ori in disconfort datorat intinderii colonului si mezenterului sau.

 • Hidroterapie colonică de detoxifiere finală
 • Despre colon[ modificare modificare sursă ] Colonul are rolul de a stoca și îndepărtă acele resturi pe care organismul nu le poate digera.
 • Colonoscopie virtuală - Virtual colonoscopy - alexandrudiaconescu.ro
 • Meliţ moc.
 • Despre nutritie Forma de boala inflamatorie care afecteaza colonul intestinul gros si rectul.
 • Hpv virus bij man

Manevrele de reducere sau indepartare a acestor bucle includ tragerea endoscopului in spate in timp ce instrumentul se roteste. Schimbarea pozitiei corpului si suportul abdominal prin presiune externa cu palmele pot fi o alternativa a primei metode, care ar putea indrepta endoscopul, permitandu-i sa avanseze. Exista situatii mai rare cand din cauza acestor bucle, procedura nu poate fi finalizata.

Introduction

Folosirea instrumentelor alternative imbunatateste tehnica colonoscop pediatric, enetroscop de impingere si variante de endoscop gastro-intestinal. In scop de screening, se realizeaza adesea o inspectie vizuala mai apropiata cu retragerea endoscopului in minute. Din cauza unor multiple situatii in care leziuni canceroase nu au fost identificate, s-a insistat asupra importantei acestei investigatii suplimentare. Leziunile suspecte ar putea fi cauterizate, tratate cu lumina laser sau incizate cu ajutorul unui fir electric in scopul biopsiei sau polipectomiei prin indepartare totala.

Se pot injecta medicamente, in general cu scopul de a controla sangerarea.

Cuvinte cheie de căutare

In general, procedura dureaza de minute, in colonoscopy wiki de indicatie si de ceea ce se gaseste la examinare.

In cazul unor multiple polipectomii sau biopsii, procedura ar putea dura mai mult. Un alt aspect care ar putea modifica durata procedurii colonoscopy wiki variatia anatomica. Dupa procedura, in general e necesara o scurta perioada de revenire pentru ca efectul sedativului sa treaca. In cele mai multe cazuri de sedare, se recomanda ca pacientul sa fie acompaniat urmatoarele ore dupa interventie. O complicatie frecventa a procedurii este una minora si anume flatulenta sau usoara durere, datorate insuflarii aerului in timpul colonoscopiei.

Un avantaj al colonoscopiei fata de radiografie sau alte teste putin invazive, este abilitatea de a realiza interventii terapeutice in timpul investigatiei.

solcoderm din papiloame preț

Un polip este o excrescenta a tesutului care poate evolua intr-un cancer. Daca se gaseste un polip, acesta poate fi indepartat prin multiple tehnici.

Pasii parcursi in eliminarea unui polip sunt urmatorii: - se identifica polipul - se injecteaza o solutie sterila sub polip pentru a-l indeparta de tesuturile profunde - se indeparteaza polipul partial - se indeprteaza total polipul Durerea asociata cu colonoscopia nu este produsa de insertia scopului, ci mai degraba de inflatia cu aer a colonului, necesara pentru realizarea inspectiei.

papilloma della vescica sintomi