Ciuperci trufe


oxiuros resistentes crema de rostopasca pt negi

Posted on July 29, by trufe si ciuperci Trufa este o ciupercă subterană care face parte din familia Tuberaceae, genul Tuber. Trufele iau naştere în urma unui proces natural între rădăcinile unor arbori şi miceliul unor ciuperci cu care formează prin simbioză organe specifice cunoscute sub numele de micoriză.

Prin intermediul acestor micorize, are loc schimbul de elemente nutritive dintre arbore şi ciupercă.

polipi și negi pe colul uterin vaccinul verucilor genitale

Simbioza dintre arbore şi trufă este benefică pentru fiecare în parte. Arborele dă trufei culoarea, mirosul, gustul, vitaminele, glucidele precum şi substanţele care stimulează creşterea şi fructificarea mai abundentă a arborelui.

ceai de seminte de marar giardia panacur c

La randul sau, trufa furnizează arborelui substanţe minerale precum fosfor, potasiu, fier, calciu sau azot Trufele sunt apreciate în întreaga lume pentru aroma lor intensă şi unică, care oferă un gust deosebit oricărui fel de mâncare. Trufele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, În comparație cu alte ciuperci, trufele nu au nici pălărie şi nici picior. Nu este singura diferență majoră.

Trufe în România[ modificare modificare sursă ] Principalele soiuri de trufe identificate pe teritoriul României sunt: Tuber magnatum, T.

Ciupercile care cresc deasupra solului produc sporii care sunt dispersaţi de vânt, în vreme ce trufa crește sub pământ și atrage cu parfumul și gustul ei anumite insecte şi animale care le consumă cu multă plăcere ciuperci trufe sporii de trufe trecând prin sistemul digestiv al insectelor sau animalelor sunt dispersaţi prin întreaga pădure contribuind astfel la lărgirea habitatului acesteia. În ceea ce privește preţul trufelor, acesta variază şi în funcţie de producţia ciuperci trufe din principalele ţări producătoare.

laryngeal papillomatosis human papillomavirus squamous papilloma of tongue histology

Producţia de trufe anuală este dependentă de condiţiile climatice. O dată cu încălzirea globală şi a defrişărilor masive de păduri, producţia a început să scadă îngrijorător de mult.

terapia cu ou de helmint îndepărtați papilomul unei femei însărcinate

Oamenii de ştiinţă au încercat să compenseze reducerea producţiei de trufe din flora spontană prin crearea de culturi trufiere, ceea ce a făcut ca în ultima perioadă de timp aceste culturi să se înmulţească în întreaga lume. Trufele pot fi găsite la adâncimi cuprinse între cm.

Ele pot avea forme sferice, ovoidale, neregulate cu umflături, crăpături, proeminenţe. Diametru acestora variază de la 1 la 12 cm în funcţie de specia din care fac parte.

Depozitarea trufelor Despre trufe Denumirea de trufă vine din cuvântul latin tuber, care înseamnă cocoloș.